بارداری در هفته ی 24

q

کودک شما چگونه تغییر می کند؟

 

کودک شما به سرعت در حال رشد است و وزن او حدود 110 گرم نسبت به هفتهقبل (که تنها کمی بیشتر از 450 گرم وزن داشت) زیادتر شده است. از آنجا کهطول بدن او به حدود 30 سانتی متر رسیده، در داخل رحم شما به صورت خمیدهقرار گرفته است اما اندازه اندامهای بدن او تقریبا متناسب هستند. شاید بهنظر کمی لاغر بیاید ولی به زودی بافت چربی در بدن او تجمع می یابد. پوستکودک شما نازک، نیمه شفاف و چروک خورده است؛ مغز او به سرعت بزرگ می شود واندام چشایی او نیز در حال رشد است. دستگاه تنفسی تکامل خود را آغز کرده،درخت تنفسی شاخه شاخه می شود و سلولهایی در ریه سورفاکتانت تولید می کنند،ماده ای که موجب می شود کیسه های هوایی نوزاد بعد از تولد و هنگامتنفس بهراحتی بزرگ و پر از هوا شوند.

 

شما چگونه تغییر می کنید؟

 

قسمت بالایی رحم شما اکنون چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار گرفته است،یعنی اندازه آن در حدود یک توپ فوتبال است. شما ممکن است به دلیل کشیده شدنپوست شکم و پستانهایتان گاهی اوقات احساس خارش کنید. اگر پوست شما خشک استمرطوب نگه داشتن آن می تواند در رفع این عارضه به شما کمک کند. همچنینممکن است حساسیت چشمان شما نسبت به نور افزایش یافته باشد یا احساس خشکیچشم و یا اینکه چیزی وارد چشم شده است داشته باشید. این عارضه در دورانحاملگی طبیعی است و به عنوان «چشمان خشک» شناخته می شود. برای بهبود وضعیتخود می توانید از قطره اشک مصنوعی استفاده کرده و چشمان خود را مرطوب کنید.


برایاکثر خانمهای حامله بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم یک بار تستغربالگری گلوکز (GCT) انجام می شود. این آزمایش مشخص می کند که آیا دچاردیابت دوران حاملگی شده اید یا خیر. در دیابت بارداری میزان قند خون دردوران حاملگی افزایش می یابد. در صورتی که این عارضه درمان نشود احتمال سختشدن زایمان طبیعی یا لزوم سزارین برای شما افزایش می یابد زیرا در اینحالت کودک شما چاق می شود و این چاقی در اندامهای فوقانی بدن او نمایانترخواهد بود. همچنین احتمال ابتلای کودک شما به مشکلاتی همچون سطح پایین قندخون در هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی که نتیجه آزمایش قند خون شمامثبت باشد بدان معنی نیست که شما به دیابت دوران حاملگی دچار شده اید، بلکهبایستی تست تحمل گلوکز (GTT) بدهید تا معلوم شود که آیا مشکلی دارید یاخیر.


همچنین آگاهی از نشانه های زایمان زودرس می تواند برای شما مفیدباشد. در صورت مشاهده افزایش ترشحات واژن که آبکی، لزج، صورتی یا خونیباشند به سرعت با ماما یا پزشک خود تماس بگیرید. همچنین در صورت مشاهدهخونریزی از واژن یا لکه بینی، درد شکم یا گرفتگی و انقباضات عضلانی مشابهبا دوران قاعدگی که بیشتر از 4 بار انقباض عضلانی در ساعت باشد، افزایشفشار در ناحیه لگن یا کمردردی که قبلا نداشته اید، بلافاصله با پزشک یامامای خود تماس بگیرید.

 

 

فعالیت های این هفته

 

خانه خود را برای ورود نوزاد آماده کنید: با همسر خود بنشینید و آنچهرا که می خواهید قبل از آمدن نوزادتان در خانه تغییر وضعیت دهید یا جمعکنید، سر و سامان دهید. آنگاه لیست را به همسرتان بدهید خودتان یک گوشهبنشینید و بگذارید تا او وسایل را بچیند. شما با تحمل دوران حاملگی بهاندازه کافی زحمت کشیده و می کشید! بهتر است برای ایمنی بیشتر به این نکاتهم توجه کنید:

- یک کپسول اطفاء حریق فراهم کنید یا اگر سیستم هشداردهنده دود و آتش سوزی دارید، آنرا آزمایش کنید. اگر مسیر خروج اضطراریدارید، مسیر آنرا باز و پاکسازی کنید.

- مبلها یا سایر لوزم و اشیاءخراب و شکسته را دور بیندازید یا تعمیر کنید.

- اطاق نوزادتان را رنگکنید پرده های جدید آویزان کنید یا یک دست مبل نو جفت و جور کنید!





+ نوشته شده در چهار شنبه 6 فروردين 1393برچسب:بارداری,حاملگی,راهنمای بارداری,راهنمای حاملگی,راهنمای بارداری هفته به هفته,ساعت 1:4 توسط phna |